kunstenaarsboeken
'Breathe'
1996 2005
leporello, inkt op papier, stoffen kaft
dicht gebonden: 80 cm. x 20 cm. , 15 cm. hoog
Ik was benieuwd naar wat er zou gebeuren als ik tijdens een meditatiesessie zou tekenen. Zenboeddisme komt uit Japan en in navolging van Japanse kunstenaars gebruikte ik zwarte inkt en penseel. De tekeningen zelf inspireerden mij om er een werk mee te maken. Ze zijn gebundeld in de volgorde waarin ze gemaakt zijn.

'Map of a short piece of live'
1997
zeefdruk van een lijntekening in rood, opgevouwen als kaart, hard linnen kaft met voor en achter tekstopdruk.
12 cm. x 26 cm. (dichtgevouwen)
oplage 16 exemplaren
Ik maakte een reis van een maand. Behalve dat ik veel gezien heb, heb ik op gevoelsniveau van alles beleefd: afstand, eenzaamheid, stress, rust, samen zijn, intens, overweldigend, ergernis, verdraagzaamheid, het goede, vreedzaamheid, hardheid, pijn angst, vertrouwen, geluk, etc..
Soms bleef ik wat langer op een plek, soms week ik van mijn route af maar uiteindelijk ging ik altijd weer verder. En ik ben thuisgekomen, daar waar ik begon.
Al mijn bewegingen heb ik overgetrokken van een kaart; zo ontstond een lijntekening van mijn route. Een kaart van een klein stukje van mijn leven, een leven.
Wat ik mij afvroeg: "Zou het zo kunnen zijn dat dit kleine stukje leven of, een klein stukje leven representatief is voor het leven als totaal?"
"Zou je een stukje leven kunnen extrapoleren tot het leven of anders gezegd; is het leven slechts een extrapolatie van een (dit) kleine stukje leven?"